Foreldreguiden

Skriv inn det du søker etter og trykk Søk
Tilbake til søkeresultatet

Stiftelsen Akvariet i Bergen

Stiftelsen Akvariet i Bergen

Stiftelsen Akvariet i Bergen

Stiftelsen Akvariet i Bergen
Telefon: 55557171
Postadresse:
Nordnesbakken 4, 5005 BERGEN
Besøksadresse:
Nordnesbakken 4, 5005 BERGEN
Epost:
Nettsted:
 

Om Stiftelsen Akvariet i Bergen

Bli med på sjøløveshow, møt skumle - men flotte krokodiller, fisk og fascinerende slanger på Akvariet i Bergen. Filmvisning og fôring hver dag.

Akvariet i Bergen har gitt bergensere og gjester et fantastisk møte med dyrelivet på dypet og landjorda siden 1960. 

På Akvariet finner du de rareste skapninger fra tropisk regnskog, fjæresteinene, de store havdypene og arktiske strøk. Vi har også et mål om å spre kunnskap om dyr og dyrevelferd, bevaring og artsmangfold. Vi er blant annet med i et internasjonalt avlsprosjekt for å bevare utrydningstruede fillipinske krokodiller.

Akvariet har over 60 små og store akvarier, hvor man kan se alle de fascinerende skapningene som lever under havoverflaten. Hver dag kan du oppleve pingvinfôring, sjøløveshow og hver torsdag mater vi krokodillene. Ulike fôringer og aktiviteter hver time, og filmer vises i kinoen. 

Nær Bergen sentrum. Ca 20 min gåavstand fra Fisketorget, buss nr. 11 eller Beffenfergen - rute Bradbenken/Bryggen – Nykirken.

Akvarietbutikken er åpen i akvariet sin åpningstid, her finner man fine små og store gaver, souvenirer og bøker.

Biologen Akvariet (brasseri) ønsker velkommen til en rustikk og god matopplevelse med ærlige og ferske råvarer. Menyen består av få men gode retter som endrer seg etter sesong. Våre kokker viser deg med entusiame, glede og en smule galskap hvordan vi tilbereder god fersk mat. Hos oss skal både store og små nyte god mat og drikke i akvariets unike omgivelser.

Smokkeslutt, hvis minstemann skal slutte med smokk - ta den med til Akvariet og gi den til karpene! Hvert eneste år gir barn bort smokken sin til karpene på Akvariet. Barna er som regel ved godt mot når de kommer, men er gjerne litt usikker om de virkelig vil gi vekk smokkene sine, når alt kommer til alt. Men med god hjelp av en dyrepasser får de se nærmere på fiskene og fortalt at karpene elsker å få besøk av barn som skal slutte med smokk!

Bursdag på Akvariet. Holder du bursdagsselskapet på Akvariet, kan vi love deg at gjestelisten blir litt annerledes enn vanlig. En bursdagsvert tar seg av barna, og leder dem gjennom en rekke opplevelser. Bursdagsbarnet får blant annet holde en slange (hvis de tør – ingen tvang), være med å mate karpene og oppleve sjøløveshowet. www.akvariet.no/bursdag

Fôrings- og kinoprogram finner du her: www.akvariet.no/program

Velkommen til Akvariet!

 

Finn veien til Stiftelsen Akvariet i Bergen